Статии

ИКЕА спечели iF DESIGN 2016 за лампата RIGGAD

Дата: 29 февруари 2016Сподели:

iF е сред водещите световни награди за дизайн, a RIGGAD бе отличена в категорията Осветление.
„iF награждава изключителните постижения в дизайна. За нас е чест, че iF отличи нашите усилия за създаването на работната лампа RIGGAD,” заяви Бьорн Блок, мениджър „Осветление“ в ИКЕА.
Изследвания сред потребителите показват, че за повечето хора зареждането на мобилните телефони е неприятно задължение. Затова ИКЕА разработва RIGGAD – лампа, която зарежда телефона ви, докато работите. Идеята й е едновременно да намали притеснението, че телефонът ще остане незареден, и да ограничи излишните кабели по бюрото.
Снабдена с регулиращо се рамо и глава, RIGGAD осигурява лесно насочване на светлината. Лампата има устройство за безжично зареждане, скрито в основата. RIGGAD започва да служи като зарядно с поставянето на телефон върху символа плюс.
„Исках зарядното да се превърне в естествена част от дома, като в същото време то е и лесно за използване. Резултатът е зареждаща подложка със семпъл, но интересен дизайн,“ споделя Дейвид Уол, дизайнер в ИКЕА.
iF е една от най-престижните награди за дизайн в света. Тази година журито разгледа повече от 5 000 предложения от над 2 400 участници, от 53 държави. Лампата RIGGAD бе отличена в категорията Осветление.
Лампата е част от новата колекция продукти на ИКЕА, които предлагат безжично зареждане на мобилни устройства. Те използват Qi сертифицирана технология, която е нов промишлен стандарт за индуктивно зареждане. Телефоните, които не поддържат Qi, също могат да се зареждат с помощта на панелите за безжично зареждане VITAHULT на ИКЕА.

Галерия
Още статии

Новият офис дава възможност да работиш навсякъде и с всеки в условията на максимален комфорт.

Повече

Отговора откриваме в статия на фирма MOS CONSULT, публикувана в списание ДМТ.

Повече

През последните три десетилетия мебелната индустрия в световен и в регионален аспект се промени значително.

Повече

Дневната е в състояние на преход – там, където се намираха големи стени...

Повече

Дай Бей е главен редактор на списание Sina Home, организатор на Пекинската международна дизайнерска седмица, наградите Red Star Design и C Foundation...

Повече

Антоанета Костова, маркетинг мениджър на издателството, представи пред повече от 200 китайски бизнесмени възможностите за сътрудничество между дизайнери, търговци и производители на мебели от България и Далечния Изток.

Повече

Наскоро COMO отпразнува своя 13-и рожден ден. Това бе и поводът да ви срещнем с неговия управител.

Повече

Васил Живков е познато име в мебелния бранш. Освен като уважаван преподавател в ключови за бранша дисциплини, той е основател на една от първите фирми в България...

Повече

Със Свилен Гамолов сме ви срещали и по-рано на страниците на списание ДМТ. Сега поводът е световното признание и получените две от най-престижните международни награди за дизайн за последния му реализиран проект - стола Ексо.

Повече

На изложението Wood Taiwan 2018, провело се от 2 до 5 април в тайванската столица Тайпе, бяха представени 167 изложители, произвеждащи машини и оборудване за дървообработващата и мебелната промишленост.

Повече
Брандове
Анкета
При създаването на нов интериор се доверявате предимно на:

Собствения си вкус и познания

Съветите на интериорен дизайнер

Препоръките на производител

Предложения от интериорните списания

От всичко изброено по малко

Моля, въведете вашият email.
Всички полета са задължителни!
Нямате регистрация? Регистрирайте се!
Моля, влезте в системата като въведете email и парола.
Всички полета са задължителни!
Нямате регистрация? Регистрирайте се!
Mebeli.info гарантира неприкосновеността на вашите лични данни. Информацията, която въведете тук, няма да бъде предоставяна на трети лица.
Всички полета са задължителни!

Enter code refresh code