Статии

ИКЕА спечели iF DESIGN 2016 за лампата RIGGAD

Дата: 29 февруари 2016Сподели:

iF е сред водещите световни награди за дизайн, a RIGGAD бе отличена в категорията Осветление.
„iF награждава изключителните постижения в дизайна. За нас е чест, че iF отличи нашите усилия за създаването на работната лампа RIGGAD,” заяви Бьорн Блок, мениджър „Осветление“ в ИКЕА.
Изследвания сред потребителите показват, че за повечето хора зареждането на мобилните телефони е неприятно задължение. Затова ИКЕА разработва RIGGAD – лампа, която зарежда телефона ви, докато работите. Идеята й е едновременно да намали притеснението, че телефонът ще остане незареден, и да ограничи излишните кабели по бюрото.
Снабдена с регулиращо се рамо и глава, RIGGAD осигурява лесно насочване на светлината. Лампата има устройство за безжично зареждане, скрито в основата. RIGGAD започва да служи като зарядно с поставянето на телефон върху символа плюс.
„Исках зарядното да се превърне в естествена част от дома, като в същото време то е и лесно за използване. Резултатът е зареждаща подложка със семпъл, но интересен дизайн,“ споделя Дейвид Уол, дизайнер в ИКЕА.
iF е една от най-престижните награди за дизайн в света. Тази година журито разгледа повече от 5 000 предложения от над 2 400 участници, от 53 държави. Лампата RIGGAD бе отличена в категорията Осветление.
Лампата е част от новата колекция продукти на ИКЕА, които предлагат безжично зареждане на мобилни устройства. Те използват Qi сертифицирана технология, която е нов промишлен стандарт за индуктивно зареждане. Телефоните, които не поддържат Qi, също могат да се зареждат с помощта на панелите за безжично зареждане VITAHULT на ИКЕА.

Галерия
Още статии

Сдвоеният банциг HR250 може да направи един или два ряза при едно преминаване за листене на призми и дъски.

Повече

„Красотата е в процеса на изработка и тапициране и мисля, че колегите, които се занимават с този вид мебели, също биха потвърдили.“

Повече

„Успехът е да се харесваш, да харесваш това, което правиш и да харесваш начина, по който го правиш.“

Повече

Първите новини за 2020 г. в мебелния бранш идват с новия брой на сп. ДМТ.

Повече

С отложена дата след превантивни здравни мерки.

Повече

Днес Копенхаген е световен пример за най-добри практики в градското планиране. Центърът на града е смесица от традиционна скандинавска и впечатляваща съвременна архитектура с изобилие от обществени пространства за активна дейност...

Повече

- Лампи от бира и отпадъци от кафе================= - Ядливи чашки за кафе заместват неразградимата пластмаса

Повече

- Кафето като устойчива боя за текстил ============ - Велосипед от рециклирани кафе капсули========== Публикация на сп. ДМТ 6/2019

Повече

В съдържанието: Кортен - материалът с благородна ръжда; Дигиталният печат - технология на бъдещето; Интересни интериорни решениия и практични продукти за дома, базирани на магнитната левитация...

Повече
Брандове
Анкета
При създаването на нов интериор се доверявате предимно на:

Собствения си вкус и познания

Съветите на интериорен дизайнер

Препоръките на производител

Предложения от интериорните списания

От всичко изброено по малко

Моля, въведете вашият email.
Всички полета са задължителни!
Нямате регистрация? Регистрирайте се!
Моля, влезте в системата като въведете email и парола.
Всички полета са задължителни!
Нямате регистрация? Регистрирайте се!
Mebeli.info гарантира неприкосновеността на вашите лични данни. Информацията, която въведете тук, няма да бъде предоставяна на трети лица.
Всички полета са задължителни!

Enter code refresh code