Статии

4D в галерия Алгара

Дата: 14 май 2015Сподели:

Това не е първата съвместна експозиция на авторите. Въпреки откровено различната посока в стила и творческия им път, освен многогодишното им приятелство, родено още в годините на следване в Художествената академия, освен таланта, чувството за естетика и отношение към съвременното изкуство, ги свързва и успешно представяне в германската Matuschek Gallery още през далечната 1991 година.
Към днешна дата произведенията им обитават гостоприемното пространство на разположената в сърцето на София галерия АЛГАРА в пълна хармония и съзвучие, а разликата в начина им на работа превръща изложбата в прекрасно духовно преживяване, което не си заслужава да бъде пропуснато.
За авторите
Иван Стойчев е автор с много сериозна биография, започваща още от студентските му години, и специфичен стил на изразяване. Платната му са характерни със сложността на експресивните състояния и граничеща с абсолютизъм пластичност. Художникът има зад гърба си няколко самостоятелни изложби в България, Германия, Франция, Белгия и САЩ.
Румен Читов е роден в Карлово през 1960 г. Дипломира се в НХА „Николай Павлович” през 1988 г. със специалност „Живопис”. Има реализирани 16 самостоятелни изложби в България, Люксембург и Германия и многобройни участия в съвместни изложби и арт проекти. Негови произведения са собственост на частни колекции от България, Франция, Германия и САЩ.
Любомир Вутов е роден през 1956 г. Завършва НХА „Н. Павлович”, спец. "Дърворезба". Има зад гърба си реализирани няколко самостоятелни изложби и многобройни участия в престижни международни арт проекти. Авторът работи предимно в областта на пластичните изкуства, като често експериментира с различни видове дърво и метал. Често търсенията му излизат от границите на традиционната скулптура в територията на дигиталните изкуства. Негови творби са собственост на частни колекции в България, САЩ, Германия, Италия, Белгия, Великобритания. Живее и работи в София.
Александър Димитров е роден на 24.06.1969 г. в гр Пловдив. Завършил НХА „Николай Павлович” през 1995 г. в класа на акад. Светлин Русев. Има реализирани 15 самостоятелни изложби в България, Австрия и Германия и многобройни участия в съвместни изложби и арт проекти. Автор на 32 кураторски проекта в рамките на Галерия БЯЛА ЗОНА. Негови произведения са собственост на частни колекции от България, Франция, Германия, Япония и Русия.

на снимките: част от уникалните произведения на Иван Стойчев

Галерия
Още статии

Пейката-коренище, проектирана от Yong Ju Lee Architecture, е мебел за обществени пространства с диаметър 30 м, която имитира по форма кореновата система на растенията.

Повече

"Ветекс" ООД е фирма с 28 годишен опит в шивашката промишленост, от които през последните четири е с ярко присъствие в отрасъла за шиене на дивани, домашен текстил и матраци.

Повече

След един доста “дизайнерски” брой на ДМТ, който ви представи най-новите тенденции в мебелите, показани на най-вдъхновяващото световно изложение - Salone del Mobile в Милано през април, сега сме ви подготвили един определено „технически” брой...

Повече

Industry 4.0 се превърна в световен тренд за нововъведения и иновации в различни браншове и индустрии, както, разбира се, и в производството на мебели.

Повече

Новата централна библиотека в Хелзинки - една oда за книгите в дигиталния свят. Библиотеката бе открита ден преди 101-та годишнина на Финландия като независима държава, а името й „Ооди“ означава „ода“.

Повече

Кой ли е предполагал, че в тези преломни години за страната ни като цяло, списание ДМТ ще устои на всички трудни моменти и предизвикателства...

Повече

Hettich показва интелигентни решения за съхрание в малки пространства.

Повече

София, 7 юни 2019, Canon представи новите тенденции и неограничени възможности на дигиталния печат на специално събитие в Generator, на което бяха поканени архитекти, дизайнери и печатари.

Повече

Все повече расте световният интерес към Франция като страна, чийто стил е способен да вдъхне уникалност в един все по-стандартизиран и глобализиран свят. „Извинете моя френски“ си поставя точно тази цел ...

Повече

Ако миналата година инсталацията Das Haus бе вдъхновена от светлината, то тазгодишната къща привлича вниманието със свежите си цветове и усещане за лекота.

Повече
Брандове
Анкета
При създаването на нов интериор се доверявате предимно на:

Собствения си вкус и познания

Съветите на интериорен дизайнер

Препоръките на производител

Предложения от интериорните списания

От всичко изброено по малко

Моля, въведете вашият email.
Всички полета са задължителни!
Нямате регистрация? Регистрирайте се!
Моля, влезте в системата като въведете email и парола.
Всички полета са задължителни!
Нямате регистрация? Регистрирайте се!
Mebeli.info гарантира неприкосновеността на вашите лични данни. Информацията, която въведете тук, няма да бъде предоставяна на трети лица.
Всички полета са задължителни!

Enter code refresh code