Издания

Технология на мебелите

Автори: проф. д-р инж. Андрей Кавалов, доц. д-р инж. Христофор Русанов
Издателство: ИК БМ
Година: 2000
Език: Български
Страници: 203
Цена: 12.00 лв.

Учебният материал е съобразен с учебната програма на дисциплината "Технология на мебелите". С по-малък шрифт са представени  допълнения по отделни въпроси, които подпомагат по-задълбоченото им изясняване. Разглеждат се последователно общи въпроси на технологията на мебелите, видовете  операции за изработване на конструктивни елементи на мебели от дървесина и дървесни материали. Включени са въпроси, свързани със сглобяването на детайли в агрегати, с формирането на филмови защитно-декоративни покрития, сглобяване и опаковане на готови мебели. Изяснени са и основни положения, отнасящи се до организирането на технологичния процес при серийно или единично производство на корпусни мебели от необлагородени и облагородени дървесни плочи, на мебели от масивна дървесина, включително и на столове.
Учебникът може да се ползва и от студенти от други специалности, които изучават в една или друга степен производството на мебели.
Книгата ще бъде полезна и на други читатели, които проявяват интерес към изработването на мебели от дървесина и дървесни материали.

Още издания

Тази книга представлява най-обширното изследване в областта на дизайна на столове от 1808 г. до наши дни.

Повече

Специално издание посветено на 25-годишнината на издателство Taschen.

Повече

Автор: Charlotte & Peter Fiell Издателство: Taschen Година: 1993 Език: Английски Страници: 160 Цена: 35.00 лв.

Повече

Тази книга представя мебелния дизайн като включва в себе си някои от най-емблематичните мебелни стилове, движения и имена дали своя принос за неговото развитие.

Повече

Учебникът е разработен в съответствие с учебните планове на дисциплината "История на интериора и мебелите", която се преподава на студентите от специалността "Инженерен дизайн" в ЛТУ.

Повече

Учебникът на проф. Панайот Панайотов е посветен на лепилата и материалите за защитно-декоративни покрития. Предназначен е основно за студентите от ЛТУ, специалност "Интериор и дизайн на мебели", както и за ползване от специалистите в бранша.

Повече

Процесите на хидротермичното обработване на дървесината, към които се отнасят сушенето и топлинното обработване, са намерили широко приложение в дървообработващата и мебелната промишленост.

Повече

Учебникът е предназначен за студентите от ЛТУ за специалностите "Дървообработване и производство на мебели", "Инженерен дизайн" и "Стопанско управление". Може да се ползва и от студентите по други специалности, а също и от всички производители и потребители на дървесина.

Повече

Учебникът съдържа цикъл лекции по дисциплината "Вътрешна архитектура и дизайн", която се преподава на студентите от специалност "Дървообработване и производство на мебели" в ЛТУ.

Повече

В албума е засегната част от огромното разнообразие на стилови форми - от Ренесанса до началото на 20-ти век. Направен е кратък анализ на епохата, появата, времетраенето и разпространението на всеки стил, както и оражението му в архитектурата, изкуството и начина на живот.

Повече

Брандове
Анкета
При създаването на нов интериор се доверявате предимно на:

Собствения си вкус и познания

Съветите на интериорен дизайнер

Препоръките на производител

Предложения от интериорните списания

От всичко изброено по малко

Моля, въведете вашият email.
Всички полета са задължителни!
Нямате регистрация? Регистрирайте се!
Моля, влезте в системата като въведете email и парола.
Всички полета са задължителни!
Нямате регистрация? Регистрирайте се!
Mebeli.info гарантира неприкосновеността на вашите лични данни. Информацията, която въведете тук, няма да бъде предоставяна на трети лица.
Всички полета са задължителни!

Enter code refresh code