Издания

Технология на мебелите

Автори: проф. д-р инж. Андрей Кавалов, доц. д-р инж. Христофор Русанов
Издателство: ИК БМ
Година: 2000
Език: Български
Страници: 203
Цена: 12.00 лв.

Учебният материал е съобразен с учебната програма на дисциплината "Технология на мебелите". С по-малък шрифт са представени  допълнения по отделни въпроси, които подпомагат по-задълбоченото им изясняване. Разглеждат се последователно общи въпроси на технологията на мебелите, видовете  операции за изработване на конструктивни елементи на мебели от дървесина и дървесни материали. Включени са въпроси, свързани със сглобяването на детайли в агрегати, с формирането на филмови защитно-декоративни покрития, сглобяване и опаковане на готови мебели. Изяснени са и основни положения, отнасящи се до организирането на технологичния процес при серийно или единично производство на корпусни мебели от необлагородени и облагородени дървесни плочи, на мебели от масивна дървесина, включително и на столове.
Учебникът може да се ползва и от студенти от други специалности, които изучават в една или друга степен производството на мебели.
Книгата ще бъде полезна и на други читатели, които проявяват интерес към изработването на мебели от дървесина и дървесни материали.

Още издания

Креативно списание за дизайн, интериор и архитектура.

Повече

Специализирано периодично издание за дизайн, материали, машини и технологии в мебелната и дървообработващата промишленост.

Повече

Целта на настоящата книга е да запознае читателя със съвременните начини, методи и технологии при производството и монтажа на дървените и сглобяемите къщи в България.

Повече

Книгата предлага популярен обзор на външното въздействие върху формирането и развитието на мебелното творчество и производството на мебели в България.

Повече

Тази книга-албум запознава читателя със забравени днес, но ненадминати майстори и творци, и с великолепните им произведения.

Повече

Монографично изследване на традициите, развитието и постиженията в мебелното производство.

Повече

Целта на тази книга е да даде на строителя-любител конкретни познания и съвети за изработване на елементите на дървените къщи и за извършване на всички строителни работи.

Повече

Книгата илюстрира сложната картина на международните движения на XX в., от технологичната експресивност до новата модерност.

Повече

Целта на книгата е да помогне за сътворяването на красив интериор с помощта на обикновена, но в същото време функционална мебелировка.

Повече

Тази книга представя забележителни обекти от частни пространства, публични и религиозни сгради. Включва също така известни хотели, ресторанти и барове, акцентирайки върху последните тенденции в областта на модерната архитектура и дизайна.

Повече

Брандове
Анкета
При създаването на нов интериор се доверявате предимно на:

Собствения си вкус и познания

Съветите на интериорен дизайнер

Препоръките на производител

Предложения от интериорните списания

От всичко изброено по малко

Моля, въведете вашият email.
Всички полета са задължителни!
Нямате регистрация? Регистрирайте се!
Моля, влезте в системата като въведете email и парола.
Всички полета са задължителни!
Нямате регистрация? Регистрирайте се!
Mebeli.info гарантира неприкосновеността на вашите лични данни. Информацията, която въведете тук, няма да бъде предоставяна на трети лица.
Всички полета са задължителни!

Enter code refresh code