Издания

Стилове в интериора и мебелите

Автор: доц. д-р арх. Регина Райчева
Издател: "Мартилен" ООД
Година: 2012
Език: Български
Страници: 140 + 1 бр. CD
Цена: 30.00 лв.

Изданието систематизира и излага на едно място широк кръг от исторически, архитектурни, археологически, антикварни и др. данни. Учебникът е с цветни илюстрации под формата на малки изображения (икони) на всеки тип историческа мебел точно на мястото, където е описанието, за да може максимално да се улесни представянето с образ и текст. Изображенията на интериори от обхванатите епохи както и показаните в книжното тяло мебели и данните за тях може да се видят във файловете с формат .pdf в приложения компакт диск.

Учебникът систематизира голям масив от данни и обхваща архитектурата и интериора от разгледаните епохи, а след това - мебелите и други интериорни елементи с цел да се получи цялостна представа за стиловете. Приложеният към текста речник на термините цели да улесни разбирането му. За тази цел термините са отбелязани в курсив в текста, което означава, че могат да бъдат намерени в речника в края на учебника. Приложено е и резюме на текста на английски език и списък на използваните източници.

В поднесения материал се обръща внимание основно на Западна Европа и Близкия Изток. Цитирани са както имена на архитекти, художници, майстори-мебелисти, така и техни кратки биографии, без които всеки отделен период ще остане размит и непълен като атмосфера и неповторимост. Направени са някои пояснения за упражняването на занаята на мебелиста, особено там, където има данни за това, за да може приносът на тези творци и майстори да бъде правилно разбран и оценен.

Учебникът е предназначен както за студентите от специалността "Инженерен дизайн" в Лесотехническия университет и други учебни заведения, в които се изучава интериорен дизайн и архитектура, така и към специалисти - дизайнери, архитекти, проектанти, търговци на стилови мебели. Той представлява малка енциклопедия на мебелите в помощ на широката публика, която се интересува от стилови мебели и интериор.

Учебникът може да бъде закупен от автора чрез заявка на тел. 0899 864 347 или имейл rexi@ltu.bg.

Още издания

Креативно списание за дизайн, интериор и архитектура.

Повече

Специализирано периодично издание за дизайн, материали, машини и технологии в мебелната и дървообработващата промишленост.

Повече

Целта на настоящата книга е да запознае читателя със съвременните начини, методи и технологии при производството и монтажа на дървените и сглобяемите къщи в България.

Повече

Книгата предлага популярен обзор на външното въздействие върху формирането и развитието на мебелното творчество и производството на мебели в България.

Повече

Тази книга-албум запознава читателя със забравени днес, но ненадминати майстори и творци, и с великолепните им произведения.

Повече

Монографично изследване на традициите, развитието и постиженията в мебелното производство.

Повече

Целта на тази книга е да даде на строителя-любител конкретни познания и съвети за изработване на елементите на дървените къщи и за извършване на всички строителни работи.

Повече

Книгата илюстрира сложната картина на международните движения на XX в., от технологичната експресивност до новата модерност.

Повече

Целта на книгата е да помогне за сътворяването на красив интериор с помощта на обикновена, но в същото време функционална мебелировка.

Повече

Тази книга представя забележителни обекти от частни пространства, публични и религиозни сгради. Включва също така известни хотели, ресторанти и барове, акцентирайки върху последните тенденции в областта на модерната архитектура и дизайна.

Повече

Брандове
Анкета
При създаването на нов интериор се доверявате предимно на:

Собствения си вкус и познания

Съветите на интериорен дизайнер

Препоръките на производител

Предложения от интериорните списания

От всичко изброено по малко

Моля, въведете вашият email.
Всички полета са задължителни!
Нямате регистрация? Регистрирайте се!
Моля, влезте в системата като въведете email и парола.
Всички полета са задължителни!
Нямате регистрация? Регистрирайте се!
Mebeli.info гарантира неприкосновеността на вашите лични данни. Информацията, която въведете тук, няма да бъде предоставяна на трети лица.
Всички полета са задължителни!

Enter code refresh code