Издания

Непознати страници от историята на българските мебели

Автор: инж. Кирил Първанов
Издателство: Академично издателство "Проф. Марин Дринов"
Година: 2008
Език: Български
Страници: 344
Цена: 20.00 лв.

Книгата предлага популярен обзор на външното въздействие върху формирането и развитието на мебелното творчество и производството на мебели в България. Проследени са различните влияния и техните носители върху културно-историческата среда, в която се появяват и утвърждават българските мебели. Тя информира читателя за малко познати, а и за някои неизвестни чуждестранни и български специалисти, пренесли и претворили европейските постижения в българското мебелно творчество. Богато илюстрирана тя разкрива непознато национално богатство от оригинални мебели и забележителни интериори, като някои от тях са с голяма историческа значимост и са гордост за България.
 Книгата е интересна и полезна за всеки специалист и човек, който проявява интерес към приложните изкуства, родната история и култура.
Това ще бъде и повод за среща на колегите със специалисти работили в Института по мебели и обзавеждане.

Още издания

Книгата е посветена на жизнения и творчески път на един от най-активните деятели на горско-промишления отрасъл у нас.

Повече

Изданието систематизира и излага на едно място широк кръг от исторически, архитектурни, археологически, антикварни и др. данни.

Повече

Задълбочено теоретично изследване на функцията, конструкцията, материала, технологията, обективните условия на средата, цвета и модата като фактори, които оказват влияние върху композицията и формообразуването на мебелите и структурирането на интериорното пространство.

Повече

Речникът е предназначен за агрономи, ветеринарни лекари, лесоинженери, ландшафтни архитекти, еколози, аграрни инженери, биолози, геодезисти, икономисти, юристи, преподаватели, студенти и всички, които работят както в областта на аграрните и лесотехническите науки, така и в сферата на бизнеса.

Повече

Брандове
Анкета
При създаването на нов интериор се доверявате предимно на:

Собствения си вкус и познания

Съветите на интериорен дизайнер

Препоръките на производител

Предложения от интериорните списания

От всичко изброено по малко

Моля, въведете вашият email.
Всички полета са задължителни!
Нямате регистрация? Регистрирайте се!
Моля, влезте в системата като въведете email и парола.
Всички полета са задължителни!
Нямате регистрация? Регистрирайте се!
Mebeli.info гарантира неприкосновеността на вашите лични данни. Информацията, която въведете тук, няма да бъде предоставяна на трети лица.
Всички полета са задължителни!

Enter code refresh code