Издания

Найден Тодоров - хроника на един живот

Автор: инж. Кирил Първанов
Издател: Академично издателство "Проф. Марин Дринов"
Година: 2011
Език: Български
Страници: 240
Цена: 15.00 лв.

Верен на създадената вече традиция да намира актуални теми за своите книги, да пише увлекателно и интересно, този път инж. Първанов е насочил вниманието и творческите си умения към това да ни представи живота на един многоуважаван ръководител и специалист в горско-промишления отрасъл, оставил трайна следа в съвременната му история, какъвто е инж. Найден Тодоров, удостоен с почетното звание Заслужил деятел на дървообработването.

В познатия ни вече привлекателен стил, с уменията на утвърден хроникьор и белетрист авторът на тази книга ни предлага интригуващ разказ за жизнения път на своя герой. Той започва от корените на рода и детството му, но основно обхваща неговия забележителен творчески път от обикновен лесовъд до зам.-министър на горите и горската промишленост през 80-те години на 20-и век. Впечатляващо достойнство на тази книга и безспорна заслуга на нейния автор е преди всичко това, че е успял по непринуден начин да съчетае две сюжетни линии в повествованието си. Първата се отнася до личния живот на Найден Тодоров, изкусно съчетан с неговата активна обществена деятелност, достигаща до себераздаване. Втората, която по замисъла на автора е равностойна и дори по-обхватна от първата, проследява съществени етапи от създаването и развитието на дърводобива, дървообработването, мебелната и отчасти целулозно-хартиената промишленост като истински промишлени отрасли, започнало в края на 40-те и приключило през 80-те години на миналия век.

Книгата се разпространява само в книжарницата на БАН.

Още издания

Креативно списание за дизайн, интериор и архитектура.

Повече

Специализирано периодично издание за дизайн, материали, машини и технологии в мебелната и дървообработващата промишленост.

Повече

Целта на настоящата книга е да запознае читателя със съвременните начини, методи и технологии при производството и монтажа на дървените и сглобяемите къщи в България.

Повече

Книгата предлага популярен обзор на външното въздействие върху формирането и развитието на мебелното творчество и производството на мебели в България.

Повече

Тази книга-албум запознава читателя със забравени днес, но ненадминати майстори и творци, и с великолепните им произведения.

Повече

Монографично изследване на традициите, развитието и постиженията в мебелното производство.

Повече

Целта на тази книга е да даде на строителя-любител конкретни познания и съвети за изработване на елементите на дървените къщи и за извършване на всички строителни работи.

Повече

Книгата илюстрира сложната картина на международните движения на XX в., от технологичната експресивност до новата модерност.

Повече

Целта на книгата е да помогне за сътворяването на красив интериор с помощта на обикновена, но в същото време функционална мебелировка.

Повече

Тази книга представя забележителни обекти от частни пространства, публични и религиозни сгради. Включва също така известни хотели, ресторанти и барове, акцентирайки върху последните тенденции в областта на модерната архитектура и дизайна.

Повече

Брандове
Анкета
При създаването на нов интериор се доверявате предимно на:

Собствения си вкус и познания

Съветите на интериорен дизайнер

Препоръките на производител

Предложения от интериорните списания

От всичко изброено по малко

Моля, въведете вашият email.
Всички полета са задължителни!
Нямате регистрация? Регистрирайте се!
Моля, влезте в системата като въведете email и парола.
Всички полета са задължителни!
Нямате регистрация? Регистрирайте се!
Mebeli.info гарантира неприкосновеността на вашите лични данни. Информацията, която въведете тук, няма да бъде предоставяна на трети лица.
Всички полета са задължителни!

Enter code refresh code