Издания

Композиционни и формообразуващи фактори при проектиране на офис мебели и интериор

Автор: Мирослава Петрова
Издател: Издателска къща при ЛТУ
Година: 2012
Език: Български, резюме на английски
Страници: 224
Цена: 27 лв.

Съвременният офис, като синтезиран образ на глобализацията, технологичния напредък и развитието на обществото и бизнеса, претърпява фундаментални промени през последните десетилетия. В книгата са разгледани предизвикателствата пред интериорния дизайн, породени от новите методи на работа, организационни структури и начини на сътрудничество между служителите.

Предложено е задълбочено теоретично изследване на функцията, конструкцията, материала, технологията, обективните условия на средата, цвета и модата като фактори, които оказват влияние върху композицията и формообразуването на мебелите и структурирането на интериорното пространство, допълнено с множество актуални примери от работата на водещи архитектурни и дизайнерски студия.

Изведеният концептуален модел, съдържащ методични указания за проектиране на офис мебели и интериор, е базиран на извлечените положителни практики в световен мащаб и цели достигане на иновативни резултати, които осигуряват необходимата гъвкавост, рационалност, естетичност и емоционалност на творческите решения.

Мирослава Петрова е преподавател по "Теория на композицията" и "Формообразуване" в катедра "Интериор и дизайн на мебели" в Лесотехническия университет - София. В професионалната си кариера е работила като дизайнер в няколко фирми производители на мебели и като главен редактор на списание "Мебелен дизайн".

Още издания

Креативно списание за дизайн, интериор и архитектура.

Повече

Специализирано периодично издание за дизайн, материали, машини и технологии в мебелната и дървообработващата промишленост.

Повече

Целта на настоящата книга е да запознае читателя със съвременните начини, методи и технологии при производството и монтажа на дървените и сглобяемите къщи в България.

Повече

Книгата предлага популярен обзор на външното въздействие върху формирането и развитието на мебелното творчество и производството на мебели в България.

Повече

Тази книга-албум запознава читателя със забравени днес, но ненадминати майстори и творци, и с великолепните им произведения.

Повече

Монографично изследване на традициите, развитието и постиженията в мебелното производство.

Повече

Целта на тази книга е да даде на строителя-любител конкретни познания и съвети за изработване на елементите на дървените къщи и за извършване на всички строителни работи.

Повече

Книгата илюстрира сложната картина на международните движения на XX в., от технологичната експресивност до новата модерност.

Повече

Целта на книгата е да помогне за сътворяването на красив интериор с помощта на обикновена, но в същото време функционална мебелировка.

Повече

Тази книга представя забележителни обекти от частни пространства, публични и религиозни сгради. Включва също така известни хотели, ресторанти и барове, акцентирайки върху последните тенденции в областта на модерната архитектура и дизайна.

Повече

Брандове
Анкета
При създаването на нов интериор се доверявате предимно на:

Собствения си вкус и познания

Съветите на интериорен дизайнер

Препоръките на производител

Предложения от интериорните списания

От всичко изброено по малко

Моля, въведете вашият email.
Всички полета са задължителни!
Нямате регистрация? Регистрирайте се!
Моля, влезте в системата като въведете email и парола.
Всички полета са задължителни!
Нямате регистрация? Регистрирайте се!
Mebeli.info гарантира неприкосновеността на вашите лични данни. Информацията, която въведете тук, няма да бъде предоставяна на трети лица.
Всички полета са задължителни!

Enter code refresh code