Издания

История на интериора и мебелите

Автор: доц. д-р арх. Регина Райчева 
Издателство: ЛТУ, София
Година: 1999
Език: Български
Страници: 128
Цена: 8 лв.

В учебника се разглежда историческото развитие на интериора и мебелите през втората половина на 19-ти век и от началото на 20-ти век до наши дни. Обхващат се темпите от стила бидермайер в немскоговорящите страни до съвременното развитие на мебелния дизайн през осемдесетте години на нашия век.
Учебникът, освен за студентите, би представлявал интерес за практикуващите специалисти по интериор - архитекти и дизайнери, за студентите от други университети, за учениците от специализираните средни училища и др.
Учебникът се издава със съдействието на програма TEMPUS по Съвместен европейски проект S_JEP № 12479 -97 за подпомагане развитието на образованието по мебелен дизайн в ЛТУ - София.

Още издания

Креативно списание за дизайн, интериор и архитектура.

Повече

Специализирано периодично издание за дизайн, материали, машини и технологии в мебелната и дървообработващата промишленост.

Повече

Целта на настоящата книга е да запознае читателя със съвременните начини, методи и технологии при производството и монтажа на дървените и сглобяемите къщи в България.

Повече

Книгата предлага популярен обзор на външното въздействие върху формирането и развитието на мебелното творчество и производството на мебели в България.

Повече

Тази книга-албум запознава читателя със забравени днес, но ненадминати майстори и творци, и с великолепните им произведения.

Повече

Монографично изследване на традициите, развитието и постиженията в мебелното производство.

Повече

Целта на тази книга е да даде на строителя-любител конкретни познания и съвети за изработване на елементите на дървените къщи и за извършване на всички строителни работи.

Повече

Книгата илюстрира сложната картина на международните движения на XX в., от технологичната експресивност до новата модерност.

Повече

Целта на книгата е да помогне за сътворяването на красив интериор с помощта на обикновена, но в същото време функционална мебелировка.

Повече

Тази книга представя забележителни обекти от частни пространства, публични и религиозни сгради. Включва също така известни хотели, ресторанти и барове, акцентирайки върху последните тенденции в областта на модерната архитектура и дизайна.

Повече

Брандове
Анкета
При създаването на нов интериор се доверявате предимно на:

Собствения си вкус и познания

Съветите на интериорен дизайнер

Препоръките на производител

Предложения от интериорните списания

От всичко изброено по малко

Моля, въведете вашият email.
Всички полета са задължителни!
Нямате регистрация? Регистрирайте се!
Моля, влезте в системата като въведете email и парола.
Всички полета са задължителни!
Нямате регистрация? Регистрирайте се!
Mebeli.info гарантира неприкосновеността на вашите лични данни. Информацията, която въведете тук, няма да бъде предоставяна на трети лица.
Всички полета са задължителни!

Enter code refresh code