Издания

Характерни детайли на стилови мебели

Автор: доц. д-р арх. Елена Писарева
Издателство: Везни - 4
Език: Български
Страници: 183
Безмълвни свидетели на развитието на цивилизацията, мебелите са израз на естетическите идеали и начина на живот на епохата, през която са създадени. Те еволюират през вековете на неравни периоди, следват традициите, нивото на развитие на производството и техниката, използват разнообразни материали. В развитието на мебелните стилове съществува приемственост, понякога "връщане назад" или повторение на изразните средства. Това обаче не са повторения или връщане назад в абсолютния смисъл на думата. В основата си те са нови художествени прояви, отговарящи на изменилия се живот.
От практически съображения в албума е засегната само част от огромното разнообразие на стилови форми - от Ренесанса до началото на 20-ти век. Направен е кратък анализ на епохата, появата, времетраенето и разпространението на всеки стил, както и оражението му в архитектурата, изкуството и начина на живот.
Трудът може да се използва от студенти от ЛТУ - специалност "Инженерен дизайн", студенти от архитектурния факултет на УАСГ, архитекти, дизайнери, контруктори на мебели при решаване на проблеми, свързани с реставрация, театрална декорация, музейни сгради и други, както и от широк кръг читатели.

Още издания

Креативно списание за дизайн, интериор и архитектура.

Повече

Специализирано периодично издание за дизайн, материали, машини и технологии в мебелната и дървообработващата промишленост.

Повече

Целта на настоящата книга е да запознае читателя със съвременните начини, методи и технологии при производството и монтажа на дървените и сглобяемите къщи в България.

Повече

Книгата предлага популярен обзор на външното въздействие върху формирането и развитието на мебелното творчество и производството на мебели в България.

Повече

Тази книга-албум запознава читателя със забравени днес, но ненадминати майстори и творци, и с великолепните им произведения.

Повече

Монографично изследване на традициите, развитието и постиженията в мебелното производство.

Повече

Целта на тази книга е да даде на строителя-любител конкретни познания и съвети за изработване на елементите на дървените къщи и за извършване на всички строителни работи.

Повече

Книгата илюстрира сложната картина на международните движения на XX в., от технологичната експресивност до новата модерност.

Повече

Целта на книгата е да помогне за сътворяването на красив интериор с помощта на обикновена, но в същото време функционална мебелировка.

Повече

Тази книга представя забележителни обекти от частни пространства, публични и религиозни сгради. Включва също така известни хотели, ресторанти и барове, акцентирайки върху последните тенденции в областта на модерната архитектура и дизайна.

Повече

Брандове
Анкета
При създаването на нов интериор се доверявате предимно на:

Собствения си вкус и познания

Съветите на интериорен дизайнер

Препоръките на производител

Предложения от интериорните списания

От всичко изброено по малко

Моля, въведете вашият email.
Всички полета са задължителни!
Нямате регистрация? Регистрирайте се!
Моля, влезте в системата като въведете email и парола.
Всички полета са задължителни!
Нямате регистрация? Регистрирайте се!
Mebeli.info гарантира неприкосновеността на вашите лични данни. Информацията, която въведете тук, няма да бъде предоставяна на трети лица.
Всички полета са задължителни!

Enter code refresh code